American Express Green Card | €0,00 (Review + Kosten) (2024)

-100%

American Express Blue CardAmerican Express Green CardAmerican Express Gold CardAmerican Express Platinum Metal Card

De American Express Green Card is de meest gekozen Amex kaart. Bestel ook direct een gratis kaart voor je partner. Samen spaar je sneller en maken jullie gebruik van dezelfde voordelen, zoals uitnodigingen voor American Express Invites.

BestedingslimietMax. bedrag dat je per maand uit kunt geven.

Persoonlijk

Soort

American Express

AankoopverzekeringBij beschadiging, verlies of diefstal van je aankoop.

90 dagen

LevertijdVerwachte levertijd. Kan korter of langer duren.

2 weken

78,00 Oorspronkelijke prijs was: €78,00.Huidige prijs is: €0,00. p/j

Voorwaarden

Om een American Express Green Card aan te kunnen vragen, moet je aan een paar voorwaarden voldoen. De eerste is dat je minstens €1.917 per maand verdient. Dit kan uit loon, zelfstandig ondernemerschap of pensioen afkomstig zijn. Daarnaast moet je over een Nederlandse rekening en een Nederlands identiteitsbewijs of paspoort beschikken. Tot slot moet je 18 jaar oud zijn.

Net als bij andere creditcards, wordt niet alleen naar je inkomen gevraagd, maar wordt ook in het BKR-register gecontroleerd of je schulden bij banken of andere kredietverstrekkers hebt. Een hypotheek weegt niet mee, maar rood staan, een persoonlijke lening en doorlopend krediet wel. Als je ergens langer dan 3 maanden onbetaalde rekeningen hebt, is de kans groot dat je aanvraag wordt afgewezen. Dit klinkt streng, maar dit is om te voorkomen dat je in de toekomst eventueel de financiële problemen komt.

American Express Green Card | €0,00 (Review + Kosten) (7)

Voordelen

  • Eerste jaar gratis
  • 1 Membership Reward per €1
  • 2 gratis Green Cards
  • Aankopen 90 dagen verzekerd
  • Geld-terug-garantie
  • Aanvullende reisongevallenverzekering
  • Veilig online met SafeKey

American Express Green Card | €0,00 (Review + Kosten) (8)

Nadelen

  • Aankoopverzekering is beperkt
  • Visa wordt meer geaccepteerd
  • Mastercard is voordeliger

Maandelijks betalen

Elke maand krijg je een betalingsoverzicht en hebt 30 dagen om zonder rente of andere kosten terug te betalen. Dat is langer dan bij Visa of Mastercard die 21 dagen geeft.

Als je wilt voorkomen dat je te laat bent, kun je kiezen voor automatisch afschrijven. Handmatig betalen kan ook, maar dan betaal je €15 rente of meer als je langer dan 30 dagen wacht. Kies daarom liever voor automatisch. Dit kost je niets en voorkomt dat je voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Pinnen en betalen

Contant is uit de mode. Steeds meer mensen betalen met pin of contactloos. Geld uit de muur wordt niet meer gewaardeerd. Het kan wel, maar dan betaal je 3,5% met een min. van €4,50 per transactie. Dus liever niet, tenzij echt noodzakelijk.

Een ander verhaal is afrekenen in buitenland. Binnen de euro is er niets aan de hand, maar daarbuiten betaal je een wisselkoers. Dat geldt trouwens voor alle wisselkantoren (bijv. GWK) en pinpassen. Creditcards proberen in elk geval ook te verdienen aan een buitenlandopslag. Als je in New York een nieuwe spijkerbroek plus jurkje afrekent voor €100 dan betaal je met de American Express Green Card een wisselkoersopslag van 2,3%. Eigenlijk reken je dus €102,30 af. Op zich maakt dat niet zoveel uit (ten opzichte van je hotel en vliegticket), maar het is iets om in je achterhoofd te houden.

Verzekeringen

Nederlanders denken dat pinnen veiliger is dan een creditcard. In tegenstelling tot 10 jaar geleden zit op alle creditcards tegenwoordig een pincode. Waar je vroeger een handtekening moest zetten, voer je nu altijd je pincode in. Als je met je American Express Green Card afrekent op internet krijg je een SafeKey code via de App. Dit werkt hetzelfde als de kastjes van Rabo en ABN of de SMS-codes van ING. Hiermee wordt het bijna onmogelijk voor fraudeurs om je 15-cijferige kaartnummer te misbruiken.

Wat een creditcard aantrekkelijker maakt dan iDeal of pinnen is dat je na afrekenen nog steeds beschermd bent. Als je bestelling niet wordt bezorgd, krijg je van American Express je geld terug met de Geld-Terug-Garantie. Zelfs als je bestelling wel wordt geleverd en binnen 90 dagen beschadigd raakt, gestolen wordt of kwijtraakt, krijg je geld terug. Dit heet de aankoopverzekering en ook daarvoor betaal je niets extra. Het eigen risico van €50 is het enige waar je rekening mee moet houden. Koop je iets van €200? Dan krijg je max. €150 terug.

Om het helemaal af te maken ben je zelfs tijdens vliegreizen verzekerd. De eerste aanvullende reisverzekering is tegen reisongemakken. Raakt je vlucht langer dan 4 uur vertraagd? Of word je bagage per ongeluk op een verkeerd vliegveld afgeleverd? Dan kun je de noodzakelijke kosten terugvragen. Voorwaarde is dat je de vlucht en het verblijf met je American Express Green Card hebt afgerekend. Datzelfde geldt ook voor reisongevallen. Als je partner, kinderen (tot 23 jaar) of jouzelf iets overkomt, dan zijn medische kosten en de vlucht naar huis gedekt.

Duurzaamheid

De American Express Green Card is een duurzame creditcard. Niet omdat die pvc-vrij is of het uitsterven van de panda beschermt. Je bepaalt zelf of en welk goed doel je steunt. Denk aan Orange Babies (anti-hiv), Save the Children (onderwijs en gezondheidszorg) of Brooke Hospital (zorg voor paarden en ezels). Kies zelf waar je je opgespaarde Membership Rewards aan uitgeeft. Het is niet verplicht om je punten uit te geven aan een betere wereld.

Je kunt je Membership Rewards ook gebruiken voor korting bij See Buy Fly, MediaMarkt of Bol.com. En vliegen wordt goedkoper met CheapTickets of Transavia. Of wat denk je van een nieuw horloge of ander sieraad bij Schaap & Citroen?

American Express Green Card | €0,00 (Review + Kosten) (9)

50 creditcards

Alle merken en aanbieders direct aanvragen.

Bekijk ze allemaal

Vergelijkbaar

Flying Blue Silver Card

75,00 p/j

Mastercard Gold

42,95 p/j

Visa World Card Gold

57,95 p/j

Specificaties

SpaarprogrammaAutomatisch sparen bij vrijwel elke betaling die je doet.

1 Membership Reward per €1

Ondersteuning van

Apple Pay

Extra kaartJaarlijkse kosten extra kaart voor partner of 18+ kind.

Gratis

Max. kaartenMax. aantal kaarten dat je per account kunt bestellen.

3

Kenmerken

Spaarrente

Nee

Spaarrente vanaf

n.v.t.

3D Secure

SafeKey

Vervangende kaartEenmalige kosten voor een vervangende kaart bij schade, verlies of diefstal.

Gratis

Financieel

Wisselkoers

2,5%

Contant opnemen

€600 per week

Pinkosten

3,5% (minimaal €4,50)

Betaling binnen

30 dagen

Verzekeringen

AankoopverzekeringBij beschadiging, verlies of diefstal van je aankoop.

90 dagen

Eigen risicoBedrag dat je zelf moet betalen bij de aankoopverzekering.

€50

Geld-terug-garantie

Ja

Emergency Cash

Nee

Bagagevertraging

Ja

Vluchtvertraging

Ja

Hulpverlening

Ja

Reisongevallen

Ja

Reisverzekering

Nee

Reisannulering

Nee

Eigen Risico Autohuur

Nee

Voorwaarden

Leeftijd

18 jaar

Netto maandinkomen

± €1.600

BKR-toets

Ja

Legitimatie

Identiteitskaart

,

Paspoort

Woonachtig

Nederland

Contactgegevens

American Express Europe S.A.
Postbus 7319
1007 JH Amsterdam
020-5048000
8.00 - 18.00 uur

American Express Green Card | €0,00 (Review + Kosten) (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Carlyn Walter

Last Updated:

Views: 6004

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carlyn Walter

Birthday: 1996-01-03

Address: Suite 452 40815 Denyse Extensions, Sengermouth, OR 42374

Phone: +8501809515404

Job: Manufacturing Technician

Hobby: Table tennis, Archery, Vacation, Metal detecting, Yo-yoing, Crocheting, Creative writing

Introduction: My name is Carlyn Walter, I am a lively, glamorous, healthy, clean, powerful, calm, combative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.