Box braids: Alles wat je moet weten over deze trendy haarstijl | Kurlify (2024)

  • Krullen
  • 18 februari 2022

Box braids zijn een van de beste en meest veilige soorten stijlen die geweldig zijn voor het geven van je haar de gewenste pauze die het nodig heeft. Helaas, als het gaat om een reeks van prominente kapsels, zijn er zo veel van hen die voor een tijdje leuk zijn en uiteindelijk niet meer trendy zijn. Een van de meest populaire kapsels die de tand des tijds hebben doorstaan zijn de Box Braids. De schattigheid van dit kapsel geeft een slanke, stijlvolle, en zelfverzekerde look, plus het is de grote favoriet van top beroemdheden. De box braid is al lange tijd een trend; maar hoe populair het ook is, het vergt veel aandacht en toewijding om de nodige kennis te krijgen over hoe je dit kapsel kunt maken. In dit artikel zullen we een reis maken door alles wat je moet weten over Box Braids.

Inhoudsopgave

Inhoudsopgave

Leer de box braids kennen!

Als je een social media fanaat bent, zul je ontdekken dat dit kapsel altijd een veelvoorkomende trend is op de Instagram feeds.

Box Braids zijn grazende vlechten die hun oorsprong vinden in Afrika en dateren van duizend jaar geleden.

Interessant is dat dit kapsel niet is veranderd sinds de oorsprong duizend jaar geleden.

Het is daarom dat het altijd de trots en schoonheid van de Afrikaanse cultuur is en zal blijven.

Box braids: Alles wat je moet weten over deze trendy haarstijl | Kurlify (1)

Hoe box braids eruit zien

Braid Boxes zijn kapsels waarbij verschillende vlechtstrengen over het hele hoofd worden gevlochten. De box die deel uitmaakt van de box braids speelt een rol in de scheidingstechniek.

Verschillende vierkante patronen worden gebruikt, maar je moet weten dat dit niet verplicht is. Twee patronen zijn betrokken, knotless vlechten en traditionele vlechten.

  • Knotless Braids: Dit patroon houdt in dat de verlengde haardelen van de natuurlijke haren in de basis worden geïntegreerd zonder knopen te produceren. In de loop der jaren zijn knooploze vlechten erg populair geworden, en er is nu een gemeenschappelijke favoriet onder veel Box Braid klanten.
  • Traditionele Box Braids: Bij dit patroon wordt de natuurlijke haarbasis omwikkeld met het verlengde haardeel, dat een knoopverlenging vormt bij de hoofdhuid van het haar.

Box braids zijn niet alleen de beste opties voor vrouwen die besluiten hun haar niet te stylen, maar ze zijn ook de beste optie voor mensen die op zoek zijn naar een beschermend kapsel dat zeer geschikt voor hen zal zijn.

Box braids houden je haar beschermd tegen natuurlijke factoren in de omgeving. Sommige van deze natuurlijke factoren omvatten hitte, wrijving op de kleren, en andere vormen van breuk.

Box braids: Alles wat je moet weten over deze trendy haarstijl | Kurlify (2)

Voor wie zijn Box Braids geschikt?

Er zijn geen algemene regels die bepalen voor wie deze vlechten het beste zijn. Zolang je veel natuurlijk haar op je hoofd hebt, kun je ervoor kiezen om Box Braids te doen wanneer je maar wilt. Er zijn verschillende soorten Box Braids die je kunt maken, afhankelijk van je voorkeur. Ze zijn als volgt:

Grote Box Braids: Dit soort box vlechten zijn dik en groot, waardoor ze opvallen als ze vastgezet worden.

Middelgrote Box Braids: Deze soorten vlechten zijn de meest populaire types bij klanten. Hun breedte is bijna als de punt van een potlood.

Kleine Box Braids: Deze soorten vlechten zijn meestal de types met kleine vlechtjes.

Het process van Box Braids vlechten

  • Zorg ervoor dat de strengen van de vlechten voldoende gereinigd zijn voordat de bevestigingsprocedures beginnen, aangezien dit kapsel langdurig is.
  • Zorg ervoor dat het haar voldoende is gehydrateerd en opgedroogd voordat u begint met het toevoegen van de extensies. Het gebruik van hydraterende olie zal de beste optie zijn in plaats van het gebruik van crème of een ander serum. Het doel van het gebruik van hydraterende olie helpt hydrateren het haar.
  • Zorg ervoor dat het proces is een pijn-en stress-vrij is. Als je pijn voelt tijdens het proces, zorg er dan voor dat je stylist onmiddellijk op de hoogte wordt gebracht. Het zal de stylist helpen om de druk op het haar te verlichten. Te veel druk op het haar kan echter het haar onderweg breken.
  • Zorg ervoor dat ten minste 5 tot 12 uur vrije tijd om ervoor te zorgen dat uw stylist correct installeert de vlecht. Het is zeer vitaal omdat de installatie een aanzienlijke hoeveelheid tijd nodig heeft om ervoor te zorgen dat het kapsel op lange termijn blijft bestaan

Box braids: Alles wat je moet weten over deze trendy haarstijl | Kurlify (3)

Zijn Box Braids voor een lange termijn?

Als je eenmaal je box braids in hebt, moet het in staat zijn om zo lang als zes weken mee te gaan voordat je kunt denken aan het maken van retouches aan het haar.

Dit is echter alleen mogelijk met goed onderhoud van het haar. Ervoor zorgen dat de haarschubben netjes zijn en het veilig stellen van de gladde randen zijn voorbeelden van adequaat onderhoud van box braids.

Aan de andere kant, een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat je box braids lang meegaan is ervoor te zorgen dat ze goed beschermd worden met behulp van een satijnen kapje terwijl je slaapt.

Een uitstekend voorbeeld van dergelijke producten kan olie of conditioner zijn. Al deze zijn nodig om ervoor te zorgen dat het haar glad is en dat de extensie gemakkelijk verwijdert zonder spanning betrokken bij het proces.

gratis
curly girl krullendagboek

Download nu

Box braids: Alles wat je moet weten over deze trendy haarstijl | Kurlify (4)

Je moet weten over box braids dat het schade kan toebrengen aan de hoofdhuid als het niet goed wordt gevlochten of correct wordt verwijderd. Zodra uw vlechten niet op de juiste manier zijn gezet, is er alle kans dat uw natuurlijke haar beschadigd zal raken in het proces.

Het is daarom dat je haar goed moet worden zet om ervoor te zorgen dat dergelijke schade niet gebeurt. Om ervoor te zorgen dat deze schade wordt voorkomen kunt u de volgende tips gebruiken:

  • Zorg ervoor dat u gebruik maakt van een professionele stylist die verstand heeft van het vak. Indien mogelijk, zorg ervoor dat u de stylist interviewt voordat u een sessie met hem boekt.

    Tijdens het interview proces, kunt u ervoor kiezen om hen te vragen om foto voorbeelden van hun vorige werk, zodat je een idee hebt van wat je krijgt jezelf in. Werken met een ervaren stylist zorgt ervoor dat u de resultaten krijgt die u wilt

  • Als je nog steeds bang bent dat je je natuurlijke haar zou kunnen beschadigen, kun je in plaats daarvan ook gaan voor een knotloze vlecht. Een knotloze vlecht die correct is geïnstalleerd is een van de beste manieren om je haar tractievrij te houden, waardoor je haarbreuk en beschadiging voorkomt.

    Maar voordat je een knooploze vlechttechniek overweegt, moet je weten dat knooploze vlechten ook een lange tijd duren om te voltooien, in tegenstelling tot de andere soorten vlechttechnieken. Dit kan echter de moeite waard zijn voor het welzijn van je haar.

  • Zorg ervoor dat je het juiste product gebruikt dat het beste is voor hydratatie. Het zal ervoor zorgen dat het haar niet droog is terwijl het proces wordt uitgevoerd. Een van de beste hydratatieproducten is hydraterende olie.

    Wanneer je hydraterende olie op je haar aanbrengt, gaat het ook een lange weg om de vlechten te helpen hydrateren en het haar de juiste glans te geven die het nodig heeft. Het gebruik van olieachtige en waterige producten is de beste optie voor dit.

  • Breng een product aan dat ervoor zorgt dat de build-up voldoende wordt verzacht met het juiste product. Een uitstekend voorbeeld van dergelijke producten kan olie of conditioner zijn.

    Al deze producten zijn nodig om ervoor te zorgen dat het haar glad is en dat de extension gemakkelijk verwijderd kan worden zonder dat er spanning bij het proces komt kijken.

Box braids: Alles wat je moet weten over deze trendy haarstijl | Kurlify (5)

Box braids: Alles wat je moet weten over deze trendy haarstijl | Kurlify (6)

Nazorg nodig na box braids?

Box Braids zijn beschermende stijlen die weinig nazorg vereisen, dus je zult niet te druk zijn met het zoeken naar middelen om je Box Braids te onderhouden. Echter, nazorg moet af en toe worden uitgevoerd, niet de hele tijd.

Er zijn dus manieren om ervoor te zorgen dat je box vlechten de nodige nazorg krijgen; het moet de schitterende glans en de frisse look krijgen die het nodig heeft.

De eerste methode die een belangrijke rol zal spelen om dit mogelijk te maken is het aanbrengen van vochtinbrengende crème op je haar. Ongeacht de textuur van je haar, het moet gehydrateerd worden.

Hoewel het haar van de meeste mensen verweven extensions kan hebben, heeft het haar nog steeds vocht nodig.In sommige gevallen zal het het beste zijn dat je shampoo gebruikt om de vlechten te wassen om te voorkomen dat de producten zich in je haar opbouwen.

Zorg er echter voor dat de shampoo die je gebruikt zeer mild is voor je haar. Tijdens het wassen van het haar, zorg ervoor dat je niet te veel kracht toepassen tijdens het schrobben van het haar. Uw belangrijkste focus moet zijn om ervoor te zorgen dat uw hoofdhuid goed wordt gereinigd.

Wanneer u uw haar reinigt, moet u ervoor zorgen dat u tijdens het reinigingsproces het haar op een neerwaartse manier wast die ervoor zorgt dat de volledige lengte goed wordt gereinigd.

In de meeste gevallen kunt u gebruik maken van hoofdhuidreinigers met een mondstuk om door uw haar te halen om alle soorten vuil van uw hoofdhuid te verwijderen. Conditioners zullen niet altijd nodig zijn, tenzij in sommige gevallen waar je er misschien een paar op de punten van de vlechten moet aanbrengen.

Conclusie

Box braids: Alles wat je moet weten over deze trendy haarstijl | Kurlify (7)

Box Braids zijn een essentieel kapsel dat vandaag de dag prominent is geworden, en het wordt veel gebruikt door mensen uit alle lagen van de bevolking.

Uit dit artikel, kunt u nu een basiskennis van alles over Box Braids en het installatieproces voor uw volgende salon sessie met uw stylist.

Heeft u nog vragen? Laat het weten in de comments!

  1. H. P. Otto

    Kunnen ouderen ook deze braids dragen? Mijn haar is nog mooi donker maar mijn gezicht verraad .mijn leeftijd. Ik heb lang haar tot net over het bh bandje op mijn rug. Ik ben een native indian en geboren in Nederland. Haar afknippen is uit den boze. Alleen wanneer je ouders verliest of je verliest een kind wordt er een stuk afgeknipt. Niet alles. Daarom wou ik graag weten of deze braids ook bij ouderen gedaan kan worden en staat dat ook mooi. Als het niet mooi is dan laat ik het liever.

    • Beantwoorden
    • Link

Add a Comment

Box braids: Alles wat je moet weten over deze trendy haarstijl | Kurlify (8)

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK

Box braids: Alles wat je moet weten over deze trendy haarstijl | Kurlify (9)

De Waarheid Over Parabenen

Haarproducten

Box braids: Alles wat je moet weten over deze trendy haarstijl | Kurlify (10)

De Curly Guy Methode voor Mannen met Krullen

Curly Girl Methode

Box braids: Alles wat je moet weten over deze trendy haarstijl | Kurlify (11)

Curl Flo Revive Collectie review

Haarproducten

Box braids: Alles wat je moet weten over deze trendy haarstijl | Kurlify (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Allyn Kozey

Last Updated:

Views: 6005

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Allyn Kozey

Birthday: 1993-12-21

Address: Suite 454 40343 Larson Union, Port Melia, TX 16164

Phone: +2456904400762

Job: Investor Administrator

Hobby: Sketching, Puzzles, Pet, Mountaineering, Skydiving, Dowsing, Sports

Introduction: My name is Allyn Kozey, I am a outstanding, colorful, adventurous, encouraging, zealous, tender, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.