De Leukste Tiny Houses voor jou op een Rijtje Gezet | homify (2024)

Loading admin actions …

Sinds het steeds moelijker wordt om een huis te vinden en we erachter zijn gekomen dat onze ecologische voetafruk enorm is, vinden steeds meer mensen de weg naar het tiny house.

Deze kleine huisjes zijn niet voor iedereen weggelegd misschien maar geven wel inspiratie voor het oplossen van kleine ruimtes of gewoon leuke ideeënvoor interieurs.

Wat is een tiny house?

Een tiny house is niets meer of minder dan een klein huis. Dit kan een tiny house op wielen zijn maar ook een vaststaand klein huisje. De materialen zijn vaak hout, staal en glas en minder vaak steen, zoals bij een gewoon huis.

Beweging uit Amerika

De tiny house movement is overgewaaid uit de Verenigde Staten waar behoefte ontstond aan ontspullen, goedkoper wonen en minder grote huizen nu families steeds kleiner worden. Inmiddels is het tiny house een fenomeen dat we door heel de wereld kennen.

Inspiratie voor tiny houses

In dit Ideabook willen we je inspiratie geven voor tiny houses en je meenemen op een zoektocht langs allerlei verschillende soorten tiny houses. Misschien ben je niet overtuigd, maar raak je dat gaandeweg dit Ideabook en anders doe je gewoon een gezonde portie inspiratie op, misschien wel alleen maar voor je eigen vakantiehuisje!

Slapen op zolder

Chibi Moku Architectural Films

Bezoek profiel

Tiny houses zijn klein, soms maar 15 tot 20 vierkante meter. Het is dus puzzelen geblazen hoe je alle vertrekken er toch ingepast krijgt. Een slaapkamer op 'zolder' is een van die oplossingen. Ja, het is krap, maar door hier je slaapkamer te plaatsen, bespaar je een hoop ruimte in de woonkamer van je tiny house.

Een tiny house op wielen

Tiny House by Wöhltjen

Bezoek profiel

Tiny houses kunnen zowel op de grond staan als wielen hebben. In dat laatste geval is het meer een soort sta-caravan, zoals je ze ook wel eens op de camping ziet. Maar wat kost een tiny house op wielen nou eigenlijk? De meeste tiny houses beginnen al bij een bedrag van 20.000 euro. Dat kan, afhankelijk van de materialen en grootte oplopen tot 20.000 euro. Aangezien eentje op wielen niet de grootste zal zijn, maar wel iets duurder uit kan vallen qua materiaalkosten dan een vaststaand huisje, kun je rekenen op z'n 30.000 euro voor een rijdend tiny house.

Durf te experimenteren

Freiraum GbR

Bezoek profiel

Tiny houses hebben veel gemeen en lijken vaak sterk op elkaar. Maar je bouwt die dingen toch echt vaak zelf, dus je mag best creatief zijn! Dit tiny house staat wellicht op een wat onrealistische plek, maar het ronde gat dat is uitgezaagd voor het raam, toont aan hoe creatief je om kunt gaan met materialen en vormen voor je tiny house.

Mooi groen is niet lelijk

Tiny houses zijn vaak van hout en hebben geen kleur. Toch belemmert niemand je ervan er een likje verf op te zetten of spuiten. Dit te gekke groene tiny house laat zien wat er dan gebeurt: je krijgt een prachtig gekleurd huisje waar iedereen naar zal staren.

Gebruik oude materialen

Hiloft

Bezoek profiel

Containerwoningen zijn niet nieuw en in zowel Amsterdam als Kopenhagen hebben we zulke woningen gezien voor studenten. Een containerwoning die niet gestapeld is, kan ook doorgaan voor tiny house. In het tiny house op de foto is een deel van de containerwand vervangen door glas, zo ontstaat extra veel ruimte. Houd er wel rekening mee dat een container in de winter koud kan worden en in de zomer bloedheet.

Kies voor eenvoud

Chibi Moku Architectural Films

Bezoek profiel

Simpele oplossingen zijn soms prima voor het tiny house. Zoals je hier ziet is er niet veel speciaals aan het tiny house en juist daardoor oogt het rustig en verzorgd. De stijl- en interieurkeuzes zijn logisch en er is handig gebruik gemaakt van de ruimte.

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Hout blijft het beste

Kollektiv Winzig

Bezoek profiel

We hebben je laten weten dat je niet altijd hout hoeft te gebruiken in je tiny house, maar vaak doen we dat wel. Dit interieur van een tiny house laat je zien wat de kracht is van hout en waarom het zo'n mooi materiaal is. De gladde afwerking, de rust en sereenheid van hout in deze huisjes zorgen dat je je er meteen helemaal thuis voelt.

Een tiny urban jungle

一級建築士事務所FORMA

Bezoek profiel

Beknibnel niet op je ruimte voor groen in een tiny house. Planten zijn belangrijk, zelfs als je niet veel vierkante meters tot je beschikking hebt. Dus ja, gebruik de ruimte die je hebt voor een paar plantjes. Misschien wat kruiden zoals basilicum in de keuken of gewoon een klein boemetje op tafel.

Maak het gezellig!

interior for tomorrow

Bezoek profiel

Wat betreft je interieur is het belangrijk dat je het gezellig durft te maken in je tiny house. het is namelijk een kleine ruimte waar je in moet zitten, dus het is van groot belang dat je je er goed voelt. Maak dus leuke hoekjes voor jezelf, leg kussens neer en misschien een kleed voor aankleding en warmte in je tiny house. Het moet jouw plekje worden en niet een tiny house dat door iedereen gemaakt had kunnen zijn.

Maak slimme keuzes

DSHP Gebäudeautomation und Energie GmbH

Bezoek profiel

Een tiny house inrichten is slimme keuzes maken. Je hebt minder ruimte, dus je kunt ook minder meubels en minder grote meubels neerzetten. De tv aan de wand ophangen of lades maken in een opstapje zijn slimme manieren om de ruimte op de beste manier te benutten.

Zoek je meer meubels om ruimtes slim te benutten? Bekijk dan onze tips hier!

Staal als basis

Mooble House

Bezoek profiel

Staal is net als hout een topmateriaal voor een tiny house. Met staal kun je veel vormen (laten) maken en zorgen voor een stevige basis in samenwerking met hout. Het ziet er bovendien stoer uit. Zo heb je in no time een industrieel tiny house gemaakt.

Minimalisme

藤原・室 建築設計事務所

Bezoek profiel

Tiny houses komen voort uit dezelfde filosofie als mininmalisme: minder spullen, meer ruimte voor wat echt telt en meer ruimte voor wat je mooi vindt. Deze kleine kamer laat zien hoe Japans minimalisme met simpele vormen en kleuren een inrichting naar een hoger plan kan tillen. Wit is bovendien een kleur die ruimte geeft in je tiny house. Durf deze kleur dus zeker te gebruiken in je interieur.

Durf de omgeving te gebruiken

homify

Bezoek profiel

Tiny houses hoeven niet altijd los van de wereld te staan of enkel aan de grond genageld te zijn. Andere vormen, muren, heuvels en zelfs huizen kunnen een deel vormen van jouw tiny house. Hier zien we een tiny house dat tussen twee muren is ingebouwd en gebruik maakt van de omgeving. Het staal en glas vormen een contrast met de struiken en de verweerde steen.

Combineer

Mobil Villam

Bezoek profiel

We zagen al hoe containers een tiny house kunnen zijn, maar durf jij ze ook samen te combineren tot een groter geheel? Het resultaat mag er wezen vinden wij en ziet er stoer uit.

Gebruik kleur in huis

Greenmoxie Magazine

Bezoek profiel

Hoewel wit een goede basiskleur is in huis en we kleur niet associëren met minimalisme, is het onzin dat kleuren niet terug kunnen komen in een tiny house. Dit leuke interieur met rode accenten laat zien hoe kleuren een belangrijke rol kunnen spelen in een tiny house. Durf het te gebruiken maar wees subtiel. Een professionele schilder kan je misschien adviseren wat een mooi kleurgebruik is voor een kleine ruimte.

Knus en vintage

TINY HOUSE CONCEPT - BERARD FREDERIC

Bezoek profiel

Laten we even terugkeren bij het doorsnee beeld van een tiny house: knus en vintage. Alle spullen zijn in een kleine ruimte bij elkaar gestopt en vormen een geheel dat niet zou misstaan in een klein berghuisje of een vakantiebusje. Toch is alles aanwezig in deze keuken: zelfs een afzuigkap. Je hoeft dus zeker niet in te leveren op faciliteiten.

Het alternatief

藤原・室 建築設計事務所

Bezoek profiel

Japan is een land waar huizenbouwen een ware kunst is. Dit alternatieve tiny house laat zien dat tiny houses lang niet altijd hetzelfde eruit hoeven te zien of op dezelde plaats moeten staan. Durf ook een beetje de lengte in te gaan en durf te experimenteren met vormen, materialen en de ruimte om je heen.

Het kan best ruim zijn

Mobil Villam

Bezoek profiel

Tiny houses zijn klein, anders zijn ze niet 'tiny' meer natuurlijk. Toch willen we je laten zien dat het op z'n tijd best ruim kan zijn. Dit prachtig afgewerkte huisje is een een ruim opgezet tiny house en een alternatief voor mensen die het allemaal net iets ruimer en comfortabeler willen hebben dan alleen een vierkante meter of 20.

Het strandhuisjesgevoel

Serena.House

Bezoek profiel

Strandhuisjes bestonden al veel langer dan de beweging van tiny houses en zijn al jaren een geliefde manier van vakantie vieren. Dit leuke tiny house met witte muren en subtiele blauwe kleuren laat zien hoe het gevoel van een strandhuisje vertaald kan worden naar een modern tiny house.

Het hoeft niet saai te zijn

interior for tomorrow

Bezoek profiel

Dit tiny house vinden we helemaal geweldig omdat alle interieurkeuzes spannend en dynamisch zijn. De kast lijkt haast te bewegen en het hout, staal en groen in het interieur is een een haast perfecte balans gebracht. het huisje laat zien hoe belangrijk statements en goede interieurkeuzes zijn voor het succes van een tiny house.

Slimme badkameroplossingen

Serena.House

Bezoek profiel

Tot slot keren we weer even terug naar het strandhuisje tiny house, waar we zien hoe slimme oplossingen de badkamer toch mooi en strak kunnen maken. Leren greepjes maken het DIY-gevoel helemaal af.

  • Openen in een nieuw tabblad
Bauhaus: De Ultieme Vierkante Droom voor Designliefhebbers
De Leukste Tiny Houses voor jou op een Rijtje Gezet | homify (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Carmelo Roob

Last Updated:

Views: 6417

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carmelo Roob

Birthday: 1995-01-09

Address: Apt. 915 481 Sipes Cliff, New Gonzalobury, CO 80176

Phone: +6773780339780

Job: Sales Executive

Hobby: Gaming, Jogging, Rugby, Video gaming, Handball, Ice skating, Web surfing

Introduction: My name is Carmelo Roob, I am a modern, handsome, delightful, comfortable, attractive, vast, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.